top of page

_TOYOBO ETSEN - WORK IN PROGRESS

Toyobo etching-work in progress-estherva

Langzaam maar zeker breidt de collectie van fotografische etsen (toyobo) zich uit. Op dit moment maakt Esther vooral etsen van lege natuurlijke landschappen. Zoals de zee en het waddengebied op het moment van laag water. Esther is gefascineerd door 'in between' zones. Het moment tussen dag en nacht. Het gebied tussen land en zee. 


De toyobo techniek geeft de foto de uitstraling en gevoeligheid van een aquarel. Dat maakt deze techniek bij uitstek geschikt voor Esthers landschapsfotografie.


Het 4 kleuren etsen is een zeer gecompliceerde en intensieve techniek, waarbij een digitale foto eerst kleurenseparatie ondergaat. (cyaan, magenta, geel en zwart). 4 etsplaten worden afzonderlijk per kleur belicht en inge-inkt. Vervolgens worden de platen laag over laag gedrukt op etspapier, met een traditionele etspers.


De serie is in ontwikkeling terwijl Esther de techniek langzaam maar zeker steeds beter begint te beheersen. Wellicht worden de werken in de toekomst meer abstract, of komt er een boek...?
Time will tell.

Details over toyobo etching:

Work in progress 

bottom of page