top of page

_THE PET PROJECT

petproject album.jpg

The Pet Project is a duo playing and recording lo-fi songs. Esther van Waalwijk and Martien van Bergen (Blimey!) made the recordings on a 4 track cassette tape recorder. They're inspired by o.a. The Velvet Underground, the Moldy Peaches, Will Oldham and Syd Barrett.
 
Maureen Prins (filmmaker) used the song 'little dog' by Esther van Waalwijk in her first short film 'My dog called Brick'. Maureen also made the video for the mini song 'Stained'. 
 
If you would like to order the record; please contact Esther (€10,- + shipping costs)

 

'Little Dog'
'Stained'
petproj. banana. jpg.jpg

Review 'Pet Project' in de Volkskrant

De vanuit Eindhoven opererende Martien van Bergen was ooit frontman van de band Tupelo Honey en maakt al jaren mooie, 'lo-fi' opgenomen popplaten onder de naam Blimey!. Dat zijn muziek meer belangstelling verdient, bewijst hij nog maar eens op The Pet Project, een alleen op vinyl verkrijgbaar album dat hij maakte met zijn echtgenote en installatiekunstenares Esther van Waalwijk. Van Bergen lijkt zijn liefde voor The Velvet Underground te hebben willen verklanken, en dan niet de noest rockende kant van die band, maar de even lieflijke als verraderlijke kant die we kennen uit Sunday Morning en Pale Blue Eyes. Het resultaat is een sfeerrijke en fragiele lp, die te bestellen is via de Pet Project-website.(M.P)

beoordeling: 4 sterren

Meer reviews 'Pet Project8weekly

bottom of page