top of page

_THE PET PROJECT

petproject album.jpg

The Pet Project is een duo dat lo-fi muziek maakt. Esther van Waalwijk en Martien van Bergen (Blimey!) gebruiken een 4-sporen-cassettedeck om de liedjes op te nemen. Ze zijn geïnspireerd door o.a. The Velvet Underground, the Moldy Peaches, Will Oldham en Syd Barrett. 


Maureen Prins (filmmaker) gebruikte het liedje 'little dog' in haar eerste korte film 'My dog called Brick'. Maureen maakte ook een video voor de mini song 'Stained'.
 
Het album is in 2006 uitgebracht op vinyl, en is te bestellen bij Esther (€10,- + verzendkosten)

'Little Dog'
'Stained'
petproj. banana. jpg.jpg

Review 'Pet Project' in de Volkskrant

De vanuit Eindhoven opererende Martien van Bergen was ooit frontman van de band Tupelo Honey en maakt al jaren mooie, 'lo-fi' opgenomen popplaten onder de naam Blimey!. Dat zijn muziek meer belangstelling verdient, bewijst hij nog maar eens op The Pet Project, een alleen op vinyl verkrijgbaar album dat hij maakte met zijn echtgenote en installatiekunstenares Esther van Waalwijk. Van Bergen lijkt zijn liefde voor The Velvet Underground te hebben willen verklanken, en dan niet de noest rockende kant van die band, maar de even lieflijke als verraderlijke kant die we kennen uit Sunday Morning en Pale Blue Eyes. Het resultaat is een sfeerrijke en fragiele lp, die te bestellen is via de Pet Project-website.(M.P)

beoordeling: 4 sterren

Meer reviews 'Pet Project8weekly

bottom of page